Beijing Huan Ying Ni
Door: Agnes
Blijf op de hoogte en volg Agnes
11 Oktober 2008 | China, Beijing
Gisteren de laatste gezamenlijke les met Dave gehad van “loashi”(leraar) Henry. Dave gaat volgende week al beginnen in het Huiling tehuis voor gehandicapten en ik ga nog een weekje door met lessen. Ik krijg dan lerares Amanda. Prive-les. Intensief lijkt me en ik hoop volgende week nog flink wat vorderingen te kunnen maken voordat ik met werken begin want werken in een Chinese omgeving met alleen Chinees sprekende collega’s, vereist iets meer kennis van de taal dan het bestellen van sinaasappels en kip...
Ter afsluiting van het lessen van Dave en omdat het Paul’s laatste avond was, hadden we een Karaoke avond gisteravond. Vanaf het moment dat je het terrein oprijdt van “Party World” (een 4 verdiepingen tellend complex volledig ingericht op de Karaokende medemens) beland je in een compleet vreemde wereld. Voordat we ons op het zingen storten, storten we ons eerst maar eens op een groot Chinees buffet. Met een dienblad volgeladen met allerlei hapjes begeven we ons naar onze prive Karaoke cabine.
Onmiddellijk is er een tweedeling zichtbaar tussen de Chinezen en de Nederlanders. Meezingen gaat toch het best in je eigen taal (of iets wat daar het meest op lijkt). Voor de Chinezen is het een serieuze zaak, verschillende schitterende optredens worden weggegeven. Wij blijven een beetje hangen in meebleren met Abba, Elvis Presley en Shania Twain.
Na drie uur veel gelachen, gezongen, gegeten en gedronken te hebben, zingen we met zijn allen, voor zo ver mogelijk, het thema lied van de Olympische Spelen, “Beijing Huan Ying Ni”, Welcome to Beijing. Voor de liefhebber, heb het nummer op You Tube gevonden: http://nl.youtube.com/watch?v=HZoCVOr2UIw De Engelse vertaling van de Chinese tekst staat eronder. Al zeg ik het zelf, dit is een van de minder erge Chinese nummers en ook de promotie clip voor Beijing is best aangenaam om naar te kijken. En hieronder de link naar de Karaoke versie met het Pinyin eronder zodat meezingen ook kan: http://nl.youtube.com/watch?v=OnB0lRH6XwM&feature=related
Wens jullie allemaal een heel fijn weekend in volgens mij ook zonnig en aangenaam Nederland!
Groetjes en liefs,
Agnes
13 Oktober 2008 - 19:28
Hilke:
Hoi Agnes,
Klinkt allemaal erg indrukwekkend. Heel veel plezier en ik ben benieuwd naar je volgende verhaal.
Hilke -
14 Oktober 2008 - 09:23
Eveline:
Haai
Lekker weekendje gehad? Ik ben nog aan het bij bijkomen...hahaha...hadden een een feestje van Albert Heijn......dus dat was weer erg gezellig....de hele zondag nodig gehad om bij te komen!( en niet van de karaoke...hihihi)
Dit weekend gaan we naar het concert van Marco Borsato in het Gelredome, ben daar nog nooit geweest, dus we zijn benieuwd!
En heb je het asiel al weten te traceren?
Nou leerze...!!
Doeii
X Eef
14 Oktober 2008 - 10:22
Solange:
Hoi Agnes,
Let maar op met al dat zingen straks word je nog ontdekt en wordt je de nieuwe popster daar in China.
Groetjes
Solange